16 лютого 2024 року викладачем вищої кваліфікаційної категорії Круглової О.Г. для здобувачів фахової передвищої освіти спеціальності «Підприємництво та торгівля» (гр. ПТБД-32) проведено відкрите заняття з дисципліни «Комерційне товарознавство» на тему: «Молоко й продукти його переробки, як сировина та об’єкт комерційної діяльності». Вид заняття - інтерактивна лекція-візуалізація.
Запропонована Кругловою О.Г. лекція-візуалізація – є активним методом навчання, при якому викладач став центральною сполучною ланкою між інформаційним потоком і здобувачами освіти, а вільне володіння сучасними методиками та новими освітніми технологіями дозволило досягти високого рівня інтерактивності та занурення студентів в суть теми.
Викладачем вдало застосовані різноманітні педагогічні методи та прийоми роботи, а саме: бліц-опитування, мультимедійні презентації, демонстрація відеоматеріалів, проблемні питання, метод проєктів – «Виробництво та асортимент сиру», «Морозиво», «Цікавенькі про молоко» тощо.
Протягом заняття студенти змогли сформувати знання щодо хімічного складу, харчової цінності, класифікації асортименту молока та молочних товарів, вимог до якості, маркування, пакування, умов та термінів зберігання.
За оцінками адміністрації та викладачів коледжу, присутніх на занятті, лекція пройшла на високому методичному рівні та досягла поставленої мети.