Навчальна лабораторія ресторанної справи
На спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» значна увага приділяється практичній підготовці майбутніх фахівців. Із цією метою на базі навчального готелю коледжу створено ЛАБОРАТОРІЮ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ, яка є структурним компонентом матеріально-технічної бази циклової комісії готельно-ресторанної справи.
Практичні та лабораторні роботи передбачені навчальним планом підготовки фахових молодших бакалаврів.
Обладнання та оснащення ЛАБОРАТОРІЇ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ, організація робочих місць здійснюється у відповідності з санітарно-гігієнічними та протипожежними нормами, інструкціями з охорони праці.
Головними завданнями ЛАБОРАТОРІЇ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ є закріплення теоретичного матеріалу, оволодіння практичними навичками під час вивчення освітніх компонентів Технологія продукції ресторанного господарства, Технологія і організація ресторанного господарства, Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві та проходження здобувачами освіти технологічної і виробничої практик.
ЛАБОРАТОРІЯ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ облаштована барною стійкою, столами, стільцями та забезпечена столовим посудом, приборами, столовою білизною.
Під час проведення практичних робіт здобувачі освіти знайомляться з правилами експлуатації устаткування, вчяться добирати обладнання для використання в закладах ресторанного господарства, отримують вміння поєднувати смакові якості продуктів, підбирати сучасні гарніри, соуси, а також оформлювати та презентувати страви.
ЛАБОРАТОРІЯ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ забезпечена навчально-методичними матеріалами, що дають змогу покращити сприйняття здобувачами освіти навчального матеріалу. Зокрема: підручники, навчальні та наочні посібники, набір плакатів, макети готової продукції, таблиці, роздатковий матеріал (технологічні картки, схеми, інструкційно-технологічні картки та ін.).
На базі ЛАБОРАТОРІЇ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ щороку проводиться конкурс «Кращий ресторатор» серед здобувачів освіти ІІІ-ого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
Усі бажаючі мають змогу відвідувати гурток «Готельєр-ресторатор». Учасники гуртка беруть активну участь у проведенні майстер-класів щодо декоративного оформлення інтер’єру готелів, сервірування столів, складання серветок та виставках творчих робіт.