29.02.2024р. викладачами циклової комісії економічних дисциплін Непочатовою Г.В. та Кругловою О.Г. проведена конференція за результатами технологічної практики студентів 3 курсу спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», а також презентація підсумків дослідницької роботи клубу «Ділова людина».
Завдання заходу:
- Презентація та популяризація серед здобувачів освіти отриманого досвіду щодо проходження технологічної практики студентами 3 курсу спеціальності ПТБД;
- Пошук ефективних шляхів удосконалення практичного навчання в умовах дистанційної освіти;
- Підвищення якості освітнього процесу шляхом здійснення студентами дослідницької роботи;
- Розвиток софтскілів у майбутніх комерсантів: комунікації, креативності, критичного мислення, роботі в команді тощо.
Програма заходу:
- Привітання голови циклової комісії економічних дисциплін Непочатової Г.В.,
- Презентації баз практики студентами груп ПТБД-31, 32,
- Виступ керівника дослідницької роботи Круглової О.Г. Презентація дослідження ринку сирів - Лєвчикова В.,
- «Питання-відповіді»,
- Підбивання підсумків заходу.
Представлені студентами доповіді та презентаційні матеріали, зацікавили присутніх різноманіттям підприємств-баз практики, а саме: організаційно-правовими формами, видами діяльності, умовами роботи, географією розташування. Здобувачі освіти поділилися власними враженнями щодо вивчення господарської діяльності підприємств, запропонували заходи покращення їх комунікаційної діяльності, розповіли про особливості збору матеріалів для оформлення щоденників-звітів. Особливо корисною ця інформація виявилась для запрошених гостей - студентів 2 курсу.
Члени клубу «Ділова людина» презентували результати дослідницької роботи щодо визначення споживчих властивостей та рівню попиту на різні види сирів в окремих регіонах України. Дослідження проводилось під час проходження практики на базі продовольчих магазинів та супермаркетів. Всього було опитано 100 респондентів щодо видів сирів, які найбільш подобаються, частоти покупок, визначення українських брендів, які мають найвищий попит. Студентки гр. ПТБД-32 Малахова Ж. та Лєвчикова В. опрацювали й узагальнили отримані дані та, для більшої наочності й повноти інформації, презентували старовинні та сучасні технології виготовлення сирів, їх асортимент, корисні властивості.
Наприкінці заходу, заст. директора з виховної роботи Махонін. О.В. та зав. відділення Рєзнік Т.М. подякували всім учасникам за плідну роботу, відмітили важливість проведення подібних заходів для налагодження взаємодії між здобувачами освіти в умовах дистанційного навчання.
Захід досяг всіх поставлених завдань, пройшов цікаво, жваво, креативно, отримав позитивні відгуки присутніх.
Вчимося та працюємо заради миру в Україні!